Taveerne ’t Wetshuys

Taveerne ’t Wetshuys

Taveerne ’t Wetshuys

Max & Co

Max & Co

Max & Co

Max & Co

Voor Max & Co in Almelo werd een uitbreiding gerealiseerd ten behoeve van de luxe leercollectie. Bedoeling was een contrast te creëren met de monumentale voorzijde van het pand.

Dat werd bereikt door industrieel staal als zichtwerk te gebruiken en de vloer een betonlook te geven. Dit werd weer verzacht door een luxe verlichtingsplan met een open haard.

BR-Flex

BR-Flex

BR-Flex

BR-Flex

BR-Flex is een uitzendbureau voor mensen in bouw. Dit is de hoofdvestiging in Hardenberg. Vanuit een bestaande pand is een laagdrempelige en open sfeer gecreëerd. De ronde cirkelvormen zijn overal in het pand zichtbaar, waardoor er open, transparante indeling is ontstaan.

Woonhuis Oosterhesselen

Woonhuis Oosterhesselen

Woonhuis Oosterhesselen

Woonhuis Oosterhesselen

De opdrachtgever wenste een flinke uitbreiding van de woning met veel licht en hoogte. Daarom is gekozen voor een bij het bestaande huis passende vormgeving. De uitbreiding kreeg een lessenaarsdak, dat haaks staat op het bestaande lessenaarsdak. Daardoor was het mogelijk aan de achterzijde van de woning grote raampartijen te crëeren. Om het huis wat meer ‘body’ te geven is gebruik gemaakt van de robuustere uitstraling van de kolommen.

Voor het interieur is gekozen voor sobere materialen, met veel gebruik van hout in combinatie met wit hoogglans.

Woonhuis Weerselo

Woonhuis Weerselo

Woonhuis Weerselo

Woonhuis Weerselo

De woning in een monumentaal pand in Weerselo moest geheel opnieuw ingericht worden. De opdrachtgever wilde veel authentieke interieurelementen in zijn woning verwerken. Er werd gekozen voor meubels op maat, zoals vaste kasten en radiatorombouwen, gemaakt door een interieurbouwer.

Voor het sanitair werd gekozen voor een nostalgische sfeer, met moderne luxes

Obifit

Obifit

Obifit

Obifit

Sportschool Obifit in Almelo werd in 2006 opgericht in een nevenruimte van groothandel Obimex. De uitdaging was in de industriële omgeving een sportschool te creëren, waarin de klanten juist niet het gevoel zouden krijgen in een fabriekshal te sporten.

Dat werd bereikt door de toepassing van veel warme, rode kleuren en het creëren van gezellige zithoeken, gemaakt van steigerhout. Een mogelijk massale indruk, bijvoorbeeld door veel sporttoestellen op rij, werd doorbroken door de toestellen in eilanden op te stellen. De eilanden zijn herkenbaar op zowel de vloer als het ´plafond´.

De industriële omgeving werd overigens niet veronachtzaamd, bijvoorbeeld door belangrijke voorzieningen als de luchtbehandeling en kaal beton in het zicht te laten.

Dijkman & Huisman Advocaten

Dijkman & Huisman Advocaten

Dijkman & Huisman Advocaten

Dijkman & Huisman Advocaten

Aan de Ootmarsumsestraat in Almelo werd een voormalige dokterswoning, inmiddels in gebruik als accountantskantoor, compleet onder handen genomen door Anita Sonneveld Interieuarchitecten. De kantoorvilla werd in de oude stijl gerenoveerd, met moderne interieurelementen.

Systeemplafonds verdwenen, de oorspronkelijke plafonds werden gerenoveerd en waar niet meer aanwezig werden de stuclijsten opnieuw getrokken. De vroegere kamer en suitedeuren met kastenwanden werden opnieuw in het interieur gebracht.

Aan de achterzijde werd een aanbouw gecreëerd met een lichtstraat.